Genç Devlet Hastanesi Müdürü Gıyasettin Alveroğlu görevinden alındı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2008 19:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Bingöl'ün Genç Kaymakamı Cahit Çelik, Genç Devlet Hastanesi Müdürü Gıyasettin Alveroğlu'nu bazı ihalelerde usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle görevden aldığını açıkladı.

Kaymakam Çelik, Genç Devlet Hastanesi yaklaşık maliyet komisyonu ve ihale tespit komisyonundaki 12 çalışan hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.

Savcılık tarafından yapılacak soruşturmanın sonucunda bu çalışanlar hakkında karar verileceğini bildiren Çelik, 2007 yılı içerisinde yapılan ihaleleri de incelediklerini söyledi.

Genç Devlet Hastanesi'nde 2008 yılı içerisinde yapılan ihalelerde yapılan usulsüzlüklerle çalkalandı. 2008 yılı içerisinde yapılan yaklaşık bütün ihalelerde usulsüzlük yapıldığını tespit ettiklerini söyleyen Genç Kaymakamı ve Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Cahit Çelik, "Yapılan ihalelerin çoğunda ya alınan mallar eksik çıktı, ya alınan mallar çok yüksek fiyata alınmış ya da ihalesi yapılan malların hiçbiri alınmamış. Bu durumda başlattığımız inceleme sonunda hastane müdürünü görevden aldık. İhale tespit komisyonu ve yaklaşık maliyet komisyonunda olan çalışanlar hakkında da incelemelerimiz devam ediyor." dedi.

2008 yılı içerisinde yapılan ihalelerin çoğunda usulsüzlük yapıldığını açıklayan Çelik, 2007 yılı içerisinde de bu tür usulsüzlük yapılıp yapılmadığını tespit etmek için inceleme başlattıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber